Home » Hobby » Wandelen op de Veluwe

Wandelen op de Veluwe

Wandelen Veluwe
Wandelen op de Veluwe

De Veluwe is een fantastisch natuurgebied dat centraal in ons land ligt. Het is niet voor niets een park dat jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Naast de prachtige natuur is het ook een van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

De Veluwe biedt een afwisselend landschap van dichte loof- en dennenbossen maar ook uitgestrekte heidevelden, veengebieden en zandverstuivingen. Er leven veel diersoorten op de Veluwe zoals edelherten, reeën, everzwijnen, dassen, vossen, eekhoorns, konijnen, egels, vleermuizen, vogels … Het is heel goed mogelijk om dieren te spotten tijdens een wandeling door het gebied.

Wandelen in zo’n mooi en uitgestrekt park is heerlijk. Bezoekers genieten van de natuur, de dieren maar ook van de rust en de buitenlucht. Ieder seizoen is weer anders en heeft haar eigen charmes. Zo is elk bezoek altijd weer anders.

Een goed startpunt om de Veluwe wandelend te verkennen is de VVV Epe, dit is het toeristisch informatiekantoor van Epe, Emst, Vaassen en Oene. Ze bieden goede en duidelijk uitgestippelde wandelroutes aan. Deze routes voeren de wandelaar langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het mooie natuurgebied. In het aanbod is voor iedereen een leuke en passende route te vinden. Er zijn wandelroutes voor verschillende afstanden maar bijvoorbeeld ook kinderbelevenispaden, rolstoelpaden en een cultuurhistorische wandeling. De startpunten van deze uitgestippelde routes vindt de bezoeker op de wandelkaart die verkrijgbaar is via vvvepe.nl.

Het is ook vanzelfsprekend ook mogelijk om zelfstandig op ontdekking te gaan en te zien waar paden naar toe leiden. Wandelen buiten paden is vanwege het natuurbehoud niet toegestaan. Bezoekers mogen een hond, indien aangelijnd, meenemen.

De Veluwe biedt veel moois! Het is daarom zeker de moeite waard om hier te gaan wandelen. De wandelpaden bieden vele kilometers wandelplezier. De natuur en de dieren die erin wonen zijn fantastisch. Kijk op vvvepe.nl en maak alvast een keuze uit de vele wandel mogelijkheden.