Home » Ervaringen » Mondhygiene: de levensduur van je gebit

Mondhygiene: de levensduur van je gebit

Een goede mondhygiëne geeft niet alleen een frisse ademhaling, maar is noodzakelijk voor een goed behoud van je gebit en je algehele gezondheid. De wetenschappelijke inzichten over de meeste effectieve manieren om je gebit zo veel mogelijk schoon te houden van tandplaque en bacteriën, groeien met de dag en kleinsman.de volgt de ontwikkelingen op dit gebied op de voet.

Waarom is mondhygiëne zo belangrijk

Wanneer je tandvlees langere tijd ontstoken is, trekt deze zich langzaam terug. Tandvlees kan ontstoken raken omdat bacteriën zich te lang en te gemakkelijk kunnen ophopen in de ruimte tussen de tand en het tandvlees. Op een gegeven moment kunnen zogenoemde ‘pockets’ ontstaan. Hierdoor is het gebit steeds moeilijker schoon te houden en krijgen bacteriën steeds meer vrij spel, tot het moment dat ze het kaakbot ook aan kunnen tasten. Tandverlies kan dan het gevolg zijn.

Mondhygiene en algehele gezondheid

Een slechte mondhygiëne, bv. door bloedend of ontstoken tandvlees, kan duiden op een verminderde algehele gezondheid. Andersom is ook mogelijk: ontstoken tandvlees kan leiden tot een verminderde weerstand van het gehele lichaam, omdat de mond een groot beslag hierop legt. Een goede en begeleide mondzorg is derhalve van essentieel belang.

Mondreiniging en mondadvies

Kleinsman.de kan ik een korte tijd de hygiënische staat van het gebit controleren, reinigen en advies geven met betrekking tot mondhygiëne, naar de modernste inzichten.

Comments are closed.