Home » Huis & Tuin » Buxusmot bestrijden

Buxusmot bestrijden

Heb je een tuin die je moet onderhouden? Dan zijn er wel eens zaken die je lastig kunt vinden. Het goed onderhouden van de tuin is belangrijk. Op tijd bepaalde problemen zien en behandelen. Hoe eerder je erbij bent, des te meer kans dat het opgelost kan worden. Dit geldt ook voor het probleem buxusmot. Helaas komt dit probleem steeds vaker voor. Gelukkig kun je de oplossing hiervoor op millium.nl vinden. Daar staan de antwoorden op de vragen: Hoe kun je ervoor zorgen dat de buxus niet aangetast wordt? Welke middelen kun je daarvoor gebruiken? Naast dit probleem, kun je op deze website, ook op andere vragen een antwoord krijgen. Een online handboek voor tuinieren. In dit artikel gaan we wat dieper in op de buxusmot.

Wat is het?

De buxusmot is een beestje dat sinds 2011 in Nederland verblijft. Het beestje eet de buxus volledig kaal. Je kunt het beste zorgen dat je de symptomen van de buxusmot herkent. Zo kun je op tijd ingrijpen. Om de buxus te behouden, moet je gebruik maken van bestrijdingsmiddelen.

Hoe kun je het bestrijden?

Allereerst kun je proberen de beestjes zelf te verwijderen. Dit is wel een lastige taak. Als dit niet de juiste oplossing is, kun je gebruik maken van bestrijdingsmiddelen. Er zijn diverse middelen die de buxusmot bestrijden. Je kunt ook gebruik maken van een buxatrap, dit is een val voor de beestjes. Verder is er nog een huismiddel wat je kunt gebruiken ter bestrijding. Al deze opties hebben een verschillende werking. Je kunt zelf kiezen wat je wilt gebruiken.

Voor meer vragen en informatie over de buxusmot, kun je een kijkje nemen op www.millium.nl.

Comments are closed.